Vyberte zemi nebo oblast.

Close
Přihlásit se Registrovat E-mailem:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

APEC: TI si myslí, že postranně vyrábí čip ac-dc s 15mW stand-by

TI-TPS7A78-ac-dc

„Toto zařízení dosahuje nejlepší rovnováhy mezi vysokou účinností a ultravysokým hlukem při zmenšování velikosti napájecího zdroje, s určitým zdůvodněním - ačkoli má jeden velký kondenzátor

Volal TPS7A78, to je velmi pokročilý vzít na desetiletí-starý kapacitní dropper technika, který používá sériovou impedanci kondenzátoru ('Cs' v tomto případě) u síťové frekvence 'volná' hodně z hlavního napětí bez skutečné ztráty výkonu (u \ t cena nešťastného účiníku).

K této staré myšlence zvyšuje efektivitu a přidává regulaci pomocí ovládatelného čelního panelu aktivního síťového usměrňovače - naplnění rezervoárového kondenzátoru (Cscin), který napájí krok 4: 1 spínaného kondenzátorového napěťového zesilovače - pro zvýšení výkonu výstupní proud. Na výstupu je tradiční LDO lineární regulátor.


TI-TPS7A78-ac-dc-block„Reaktivita Cs nastavuje maximální střídavý nabíjecí proud, který se používá pro nabíjení usměrněného kondenzátoru střídavého napětí [Cscin],“ uvedla firma. ”Stupeň spínače 4: 1 má za následek snížení vstupního proudu o 1/4. Přepěťové odpory [Rs] se používají k omezení zapínacího proudu do zařízení. Rs lze také použít k ochraně zařízení před přepěťovými proudy ve spojení s TVS [odrušovačem přechodového napětí] nebo MOV [varistorem oxidu kovu]. “

Celkové specifikace jsou:

S výkonem mezi 3,4V a 5V je aktivní usměrňovač řízen tak, aby udržoval pokles 600mV napříč LDO (nad zátěží i teplotou), aby se minimalizoval výpadek výkonu - takže pokud je výstup nastaven na 4V, usměrňovač zajišťuje 4,6V udržován na vstupu zásobníku / LDO.

Pro výstupní napětí mezi 3,4V a 1,25V udržuje aktivní usměrňovač na zásobníku 4V.

Je-li na výstupu detekováno přepětí (> 5,75V) - z výstupu je náhle odstraněno velké zatížení, např. Ochranný obvod zastaví spínaný kondenzátorový úsek, dokud není použit přebytek na vstupním kondenzátoru LDO. Toto je nejpravděpodobnější, že se projeví, když je výstup nastaven na 5V - prahová hodnota 5,75V se blíží hodnotě 5,6V, kterou bude řízený usměrňovač udržovat na vstupu LDO.

Pokud není k dispozici střídavý proud, existuje možnost napájení ze stejnosměrného zdroje do připojovacího kolíku kondenzátorové nádržky - v tomto listu si přečtěte několik upozornění ohledně této možnosti - jednou z nich je, že toto může být použito pouze s výstupními napětími nahoru až 3,3V.

Omezení výstupního proudu je zajištěno, pokud je přetížení nebo zkrat zkratován.

Ve prospěch mirocontrolleru poháněného čipem jsou k dispozici dva informační piny: Power-fail je pin s otevřeným odtokem, který ukazuje, že vstupní střídavý proud klesá. Power-good je pin s otevřeným odtokem, který ukazuje, že výstup vzrostl nad 92% jeho zamýšlené hodnoty (s 2% hysterezí, když padá).

Po tepelném přetížení se výstup zapne, jakmile zařízení dostatečně vychladne.

Absolutní napětí mazimu je 30V na vstupech střídavého proudu a 30V na nádrži - i když tato hodnota klesne na 24V, když je napájena stejnosměrným proudem. Krátce je povoleno až 3A z AC vstupů do zásobníku. Maximální výkon je 120mA v full-bridge, 60mA na polovinu).

Jednou z možných aplikací je napájení inteligentních měřičů, kde podle TI „na rozdíl od typických řešení napájení střídavým proudem stejnosměrným proudem nevyžaduje TPS7A78 externí magnetiku, což z něj činí vynikající volbu pro aplikace elektronického měření tím, že je odolnější proti neoprávněným zásahům. Splňuje normu IEC 61000-4-8 požadovanou pro aplikace, jako je elektronické měření. “

Poznámka aplikace,Cap drop offline napájení pro e-metry", Je k dispozici, že popisuje obvod, který dodává 3.3V (50mA minimum) od 90 - 265Vac. Účinnost je 53% při 120Vac při 50mA out.

Může také splňovat požadavky elektromagnetické kompatibility pomocí TPS7A78, přečtěte si krátký článek „Jak vytvořit jednoduchý nemagnetický zdroj AC / DC.“ “

TPS7A78 přichází s 14pinovým, 5 x 6,5 mm TSSOP.