Vyberte zemi nebo oblast.

Close
Přihlásit se Registrovat E-mailem:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Očekává se, že výdaje na polotovary v tomto roce klesnou o 14% a v příštím roce vzrostou o 27%

K poklesu v roce 2019 došlo v důsledku zpomalení v sektoru paměti, což znamená konec tříletého růstu v oblasti výdajů na zařízení fab.

Za poslední dva roky představovala paměť přibližně 55% veškerého vybavení, přičemž se předpokládá, že v roce 2019 se tento podíl sníží až na 45%, ale v roce 2020 se vrátil na 55%, uvedl SEMI.

Vzhledem k tomu, že paměť představuje nepřiměřený podíl na celkových výdajích, veškeré výkyvy na trhu s pamětí ovlivňují celkové výdaje na zařízení.


SEMI přezkoumání výdajů na zařízení v továrně o půl roku ukazuje, že vysoká úroveň zásob a oslabení poptávky vedly k většímu než očekávanému poklesu v DRAM a NAND (3D NAND) ve druhé polovině roku 2018, což vedlo ke snížení výdajů na paměť o 14%.

Očekává se, že klesající trend bude pokračovat i v první polovině roku 2019, kdy výdaje na paměť klesnou o 36%, ačkoli v druhé polovině roku by se mohly výdaje na paměť vrátit o 35%.

Slévárna je druhým největším odvětvím po vzpomínkách na výdaje na zařízení. Za poslední dva roky se roční podíl pohyboval od 25% do 30% ročně. V letech 2019 a 2020 se očekává, že roční podíl bude stabilní na úrovni přibližně 30%, poznamenal SEMI.

A zatímco slévárny obvykle kolísají méně než sektor paměti ve výdajích na vybavení, nejsou imunní vůči posunům na trhu.

Například po poklesu paměti klesly výdaje na slévárny ve druhé polovině roku 2018 od první poloviny roku o 13%, uvedl SEMI.